0 0
Κουνέλι ραγγού

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 ολόκληρο (περίπου 1,5 κιλό) κουνέλι
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
4 φέτες μπέικον
2 κοτσάνια σέλινο ψιλοκομμένο
2 καρότα χοντροκομμένα
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1 χούφτα μαϊντανό
2-3 φύλλα δάφνης
1 κονσέρβα αποφλοιωμένες ντομάτες
500 ml. ζωμό κότας
Αλεύρι για πασπάλισμα
1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα - προαιρετικά
Αλάτι και πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Κουνέλι ραγγού

με γκρεμολατα

Κουζίνα:

κυριακάτικο και όχι μόνο

  • 01ω 15'
  • Για 6
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Η Γκρεμολάτα είναι συνδυασμός από ξύσμα λεμονιού, σκόρδο, μαϊντανό και ελαιόλαδο. Παραδοσιακό συστατικό του Osso Bucco (σιγοψημένα κομμάτια μοσχαριού), είναι επίσης σπουδαίο ως γαρνίρισμα πάνω σε αρνί φούρνου ή σχάρας, χοιρινές μπριζόλες ή ακόμη ψητές πατάτες. Η Γκρεμολάτα πρέπει να είναι φρέσκια, δεν κρατάει πάνω από μια μέρα, το καλύτερο όμως είναι να έχει περάσει τουλάχιστο μια ώρα πριν το σερβίρισμα, ώστε να αναμιχθούν οι γεύσεις. Ευτυχώς φτιάχνεται σε 5 μόνο λεπτά. Φυσικά ταιριάζει και στα ραγγού.

Βήματα

1
Τέλος

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο και τα καρότα σε ελαιόλαδο μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα περίπου 5 λεπτά.

2
Τέλος

Προσθέστε το μπέικον και για ένα ακόμη λεπτό και ρίξτε το κόκκινο κρασί αφήστε να εξατμιστεί.

3
Τέλος

Προσθέστε τις ντομάτες.

4
Τέλος

Κόψτε το κουνέλι σε κομμάτια αλευρώστε και τινάξτε το περιττό αλεύρι στο οποίο έχετε προσθέσει αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.

5
Τέλος

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τα κομμάτια του κουνελιού σε 2 παρτίδες μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και βάλτε τα πίσω στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ρίξτε τώρα και τα μυρωδικά μαϊντανό, θυμάρι και τα 500 ml ζωμό κότας ,σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 1 με 1 1/2 ώρα μέχρι να μαλακώσει καλά.

6
Τέλος

Αφαιρέστε τα κομμάτια του κουνελιού και τραβήξτε το κρέας από τα οστά προσεχτικά.

7
Τέλος

Πολτοποιήστε τη σάλτσα και πάρτε μια ωραία δεμένη μορφή.

8
Τέλος

Προσθέστε το κρέας πίσω στην σάλτσα και δώστε μια βράση.

9
Τέλος

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σας al dente και σερβίρετε με μια κουτάλα της ραγού. Χρησιμοποιήστε ταλιατέλες ή χυλοπίτες ή ότι ζυμαρικό αρέσει σε εσάς.

10
Τέλος

Τρίψτε από πάνω γκρεμολάτα.

11
Τέλος

Gremolata (γκρεμολάτα)

Για να κάνετε την gremolata, ανακατέψτε 1/2 φλιτζάνι φρυγανισμένο ψωμί ψίχουλα, μια μικρή χούφτα μαϊντανό (μόνο τα φύλλα) 1 σκελίδα λιωμένο σκόρδο, το ξύσμα μισού λεμονιού, αλάτι και πιπέρι σε ένα επεξεργαστή τροφίμων (μπλέντερ).

προηγούμενο
Μανιτάρια με πέστο
επόμενο
Τυροκαυτερή
προηγούμενο
Μανιτάρια με πέστο
επόμενο
Τυροκαυτερή