Υλικά
-
1 κιλό γαύρο
-
2 κ.γ. τριμμένο θυμάρι
-
1 κ.γ. ρίγανη τριμμένη
-
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
-
1 λεμόνι
-
2 φρέσκα κλωναράκια θυμάρι
-
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για το τηγάνισμα
-
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πληροφορίες
Ο πιο γρήγορος τρόπος για να φτιάξετε ένα νόστιμο και μυρωδάτο μεζέ.
(Visited 990 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Καθαρίζουμε τον γαύρο από τα εντόσθια και τον πλένουμε καλά (τα κεφάλια μπορούμε ή να τα αφαιρέσουμε ή να τα κρατήσουμε). Τον απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει. |
2
Τέλος
|
Σε ένα ρηχό και μεγάλο πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι, την πάπρικα και λίγο πιπέρι, ρίχνουμε τα ψάρια και τα αλευρώνουμε καλά. Τα τινάζουμε ελαφρά ώστε να φύγει το πολύ αλεύρι. |
3
Τέλος
|
Βγάζουμε τους γαύρους με τρυπητή κουτάλα και τους απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. |
4
Τέλος
|
Τους μεταφέρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με αλάτι, ρίγανη και θυμάρι. |
5
Τέλος
|
Στύβουμε επάνω τους το μισό λεμόνι, ενώ το άλλο μισό το κόβουμε στα τέσσερα και μαζί με το φρέσκο θυμάρι το χρησιμοποιούμε για γαρνίρισμα. |