1 0
Κεφτεδάκια κοτόπουλο με σάλτσα ντομάτας

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 κιλό κιμά κοτόπουλου
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 παχές φέτες του μπέικον
1 μικρή σκελίδα σκόρδο τριμμένο
3 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κ.γ. ρίγανη
1 ελευθέρας βοσκής αυγό
1 φλυτζ. φρυγανιά
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 πρέζα τσίλι (προαιρετικά)
Αλάτι και πιπέρι
Αλεύρι για πασπάλισμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1 πακέτο μακαρόνια
Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Για τη σάλτσα ντομάτας
900 γρ. φρέσκες ώριμες ντομάτες και ξεφλουδισμένα ή 2 κουτιά κονκασέ
70 γρ. βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι ξεφλουδισμένο και κομμένο στη μέση
αλάτι

Κεφτεδάκια κοτόπουλο με σάλτσα ντομάτας

και μακαρονια

Κουζίνα:

πλήρες γεύμα

  • 01ω 00'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για τη σάλτσα ντομάτας

Πληροφορίες

Share

Η κλασική συνταγή η οποία γίνεται με μοσχαρίσιο κιμά, τώρα στην πιο ελαφριά εκδοχή της με κιμά κοτόπουλο.

(Visited 2.311 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Για να κάνετε τη σάλτσα ντομάτας:

Βάλτε τις ντομάτες, το βούτυρο, το κρεμμύδι και το αλάτι σε μια βαριά κατσαρόλα και μαγειρέψτε ακάλυπτα για 45 λεπτά να σιγοβράζει.

2
Τέλος

Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο αλάτι αν χρειάζεται και πετάξτε το κρεμμύδι.

3
Τέλος

Για να κάνετε τα κεφτεδάκια:

Ενώ η σάλτσα ντομάτας σας σιγοβράζει, βάλτε σε μια λεκάνη όλα τα συστατικά σας για τα κεφτεδάκια.

4
Τέλος

Τηγανίζουμε το μπέικον σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφήνουμε να μαλακώσει για λίγα λεπτά. Προσθέστε μια κουταλιά ελαιόλαδο στο τηγάνι αν το μπέικον είναι πολύ ξηρό.

5
Τέλος

Ανακατέψτε το με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώστε με τα χέρια σας για 10 περίπου λεπτά.

6
Τέλος

Πασπαλίστε ένα δίσκο ή μια επιφάνεια ψησίματος με μια μικρή χούφτα από το αλεύρι και περάστε από εκεί τα κεφτεδάκια .Τινάξτε τα να φύγει το πολύ αλεύρι.

7
Τέλος

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε δύο παρτίδες μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές και αφήστε τα στην άκρη.

8
Τέλος

Μόλις η σάλτσα είναι σχεδόν έτοιμη και έχετε αφαιρέσει το κρεμμύδι προσθέτουμε τα κεφτεδάκια. Συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 5-8 λεπτά μέχρι η σάλτσα να δέσει.

9
Τέλος

Σερβίρετε με τα μακαρόνια και με τριμμένη παρμεζάνα.

προηγούμενο
Πέστο κόκκινης πιπεριάς
επόμενο
Εσπρέσο καραμέλα
προηγούμενο
Πέστο κόκκινης πιπεριάς
επόμενο
Εσπρέσο καραμέλα