0 0
Ζύμη πίτσας

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Για 4 πίτσες
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι τύπου 00 συν 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένα μαζί
1/4 φλιτζανιού λευκό κρασί
3/4 φλιτζανιού χλιαρό νερό
40 γρ. μαγιά
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

Ζύμη πίτσας

ιταλικης

Κουζίνα:

Η βασική συνταγή.

  • 01ω 00'
  • Για 8
  • Μέτρια

Υλικά

  • Για 4 πίτσες

Πληροφορίες

Share

Βασική ζύμη πίτσας και κάντε παιχνίδι.

Βήματα

1
Τέλος

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, το κρασί και τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Προσθέτουμε το μέλι, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα για να ενσωματωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

2
Τέλος

Μαζεύουμε με το χέρι τη ζύμη σε μπάλα, τη βάζουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια απαλή και ελαστική ζύμη. Τη βάζουμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε με πετσέτα ή πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 45 λεπτά σε ζεστό μέρος.

3
Τέλος

Μόλις φουσκώσει η ζύμη, την κόβουμε σε 4 κομμάτια και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, με τις άκρες των δαχτύλων και τις παλάμες μας, σε δίσκο διαμέτρου 25-30 εκατοστών.

προηγούμενο
Κρέμα από στήθος κοτόπουλου
επόμενο
Πίτσα χωριάτικη
προηγούμενο
Κρέμα από στήθος κοτόπουλου
επόμενο
Πίτσα χωριάτικη