Υλικά
-
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό με 10% λιπαρά
-
200 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
-
200 γραμμ. ξινόγαλα
-
100 γραμμ. ζάχαρη
-
2 κ.σ. βότκα
-
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
1 πρέζα αλάτι
Πληροφορίες
Αφήστε στην άκρη τα έτοιμα και φτιάξτε το δικό σας παγωτό γιαούρτι με αληθινό γιαούρτι.
(Visited 2.747 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά. |
2
Τέλος
|
Κατόπιν αδειάζουμε το μίγμα στην παγωτομηχανή και ετοιμάζουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της. |
3
Τέλος
|
Μεταφέρουμε το παγωτό σε ειδικό μπολ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες. |
4
Τέλος
|
Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά τουλάχιστον. |