1 0
Μπιφτέκια αφράτα και ζουμερά

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 αυγό
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
2 μεγάλες φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένo σε νερό και στραγγισμένo ή ½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.γ. ρίγανη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
ελαιόλαδο, για το άλειμμα
1 ντομάτα τριμμένη
1 κοφτό κ.σ. αλάτι
1 κοφτό κ.γ. πιπέρι

Μπιφτέκια αφράτα και ζουμερά

με καθαρό μοσχαρισιο κιμα

Κουζίνα:

η κλασική συνταγή

  • 20'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Φτιάξτε τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια στη σχάρα και απολαύστε τα.

Βήματα

1
Τέλος

Σε μπολ βάζουμε τον κιμά μας και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί.

2
Τέλος

Ζυμώνουμε καλά για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Τουλάχιστον 5 με 10 λεπτά.

3
Τέλος

Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.

4
Τέλος

Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στα μπιφτέκια μας. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα και σωστά.

5
Τέλος

Ψήνουμε σε σχάρα, σε μέτρια φωτιά, αφού πρώτα επαλείψουμε τα μπιφτέκια μας με ελαιόλαδο.

6
Τέλος

Εναλλακτικά, μπορούμε να ψήσουμε τα μπιφτέκια στη σχάρα του φούρνου μας αφού τον προθερμάνουμε στους 200 °C.

7
Τέλος

σημειωση

Μπιφτέκια μεσαίου μεγέθους χρειάζονται περίπου 7 λεπτά ψησίματος στη σχάρα.

8
Τέλος

Σερβίρουμε τα μπιφτέκια μας με πατάτες τηγανιτές και με μια ωραία σαλάτα.

προηγούμενο
Σπιτικό παγωτό με nutella
επόμενο
Σπιτικό παγωτό γιαούρτι
προηγούμενο
Σπιτικό παγωτό με nutella
επόμενο
Σπιτικό παγωτό γιαούρτι