0 0
Σπανακόρυζο στο φούρνο

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

800 γρ. σπανάκι φρέσκο
1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
4 αυγά
300 γρ. τυρί φέτα
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σπανακόρυζο στο φούρνο

με αυγα

διαφορετικό

  • 40'
  • Για 6
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Το σπανακόρυζο διαφορετικό, στο φούρνο με αυγά και μυρωδικά.

Βήματα

1
Τέλος

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε και το σπανάκι χοντροκομμένο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι το σπανάκι να βγάλει τα υγρά του και να αρχίσει να μαλακώνει. Προσθέτουμε τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

2
Τέλος

Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα μέτριο ταψί, προσθέτουμε το ρύζι, 2 φλιτζάνια βραστό νερό και ανακατεύουμε. Ψήνουμε στον φούρνο για 18-20 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να μείνει με ελάχιστα υγρά.

3
Τέλος

Όταν το σπανακόρυζο έχει πήξει, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, κάνουμε με μια κουτάλα 4 λακκούβες στο σπανακόρυζο και σπάμε από ένα αυγό στην κάθε μια. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και ξαναβάζουμε το ταψί στον φούρνο μέχρι να ψηθούν τα αυγά.

4
Τέλος

Μόλις τα αυγά είναι έτοιμα πασπαλίζουμε με τη φέτα που την έχουμε θρυμματίσει με τα δάχτυλα και γυρίζουμε για 3-4 λεπτά το φούρνο στο γκριλ να ροδίσει η φέτα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

προηγούμενο
Μπιφτέκια κοτόπουλο γεμιστά
επόμενο
Τυρόψωμο
προηγούμενο
Μπιφτέκια κοτόπουλο γεμιστά
επόμενο
Τυρόψωμο