0 0
Σαλάτα με ωμά παντζάρια, καρότο

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

3 φλ. ωμά παντζάρια, ψιλοκομμένα ή ζουλιέν(λωρίδες)
3 φλ. καρότα ψιλοκομμένα σε ζουλιέν(λωρίδες )
2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα μάραθο
½ φλ. καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ
½ φλ ψημένους ηλιόσπορους
¼ φλ. ψημένο σουσάμι
1/2 μάτσο μαϊντανό
Για την σάλτσα σαλάτας:
Το ξύσμα και το χυμό από ένα πορτοκάλι
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
3 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 πρέζα τσίλι
Αλάτι και πιπέρι
Για την σάλτσα γιαουρτιού:
¾ φλ. γιαούρτι πλήρες
¼ φλ. κρέμα γάλακτος
2 κ.γ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα μάραθου

Σαλάτα με ωμά παντζάρια, καρότο

και ξηρους καρπους

Κουζίνα:

τα έχει όλα

  • 30'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για την σάλτσα σαλάτας:

  • Για την σάλτσα γιαουρτιού:

Πληροφορίες

Share

Το παντζάρι αποτελεί ένα ακόμη «φάρμακο» της φύσης, που βοηθά εναντίον πολλών παθήσεων και είναι ευεργετικό για την υγεία μας. Επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με τα παντζάρια, έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωσή τους είναι ευεργετική για τον οργανισμό μας. Τα παντζάρια είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, νιτρικά άλατα,μαγνήσιο,σίδηρο,κάλιο,νάτριο,βιταμίνη C και φυτοθρεπτικά συστατικά όπως η βετανίνη και η βουλγαξανθίνη – το αντιοξειδωτικό που δίνει στα παντζάρια το βαθύ κόκκινο χρώμα τους. Ως εκ τούτου, τα παντζάρια μπορούν να θωρακίσουν τον οργανισμό απέναντι σε αρκετές ασθένειες και συμβάλλουν στην αποφυγή φαρμακευτικής αγωγής.

(Visited 1.305 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Βάλτε το παντζάρι το καρότο και ψιλοκομμένο μάραθο στην σάλτσα της σαλάτας και αφήστε τα να μουλιάσουν (μαριναριστούν )για 10 λεπτά. Αυτό μπορεί να γίνει εκ των προτέρων και να τα αφήσετε στο ψυγείο.

2
Τέλος

Καβουρδίστε όλους τους ξηρούς καρπούς ξεχωριστά και αφήστε στην άκρη.

3
Τέλος

Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.

4
Τέλος

Ανακατέψτε τα υλικά της σάλτσας γιαουρτιού και βάλτε την σε ένα μπολ μέχρι να την χρησιμοποιήσετε.

5
Τέλος

Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε τη σαλάτα, βάλτε μια χούφτα φύλλα ρόκας στο κάτω μέρος μιας πιατέλας ή μπολ. Ρίξτε ¾ των σπόρων καθώς και το μαϊντανό.

6
Τέλος

Γαρνίρετε με τους υπόλοιπους σπόρους και ξηρούς καρπούς και σερβίρετε ρίχνοντας την σάλτσα γιαούρτι.

προηγούμενο
Σουβλάκια μοσχαρίσιου συκωτιού
επόμενο
Κεκάκια λεμονιού με φρέσκο θυμάρι
προηγούμενο
Σουβλάκια μοσχαρίσιου συκωτιού
επόμενο
Κεκάκια λεμονιού με φρέσκο θυμάρι