Υλικά
-
1 χταπόδι (1- 1 ½ κιλό) κατεψυγμένο
-
1/2 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
-
1/3 φλιτζανιού κρασί κόκκινο + 1 φλιτζάνι για τη μαρινάδα
-
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
2 κ.σ. θυμάρι τριμμένο
-
1 φύλλο δάφνης
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Πληροφορίες
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι (αν δεν έχει ξεπαγώσει δεν πειράζει), με το κρασί και τη δάφνη και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιει τα υγρά του και να αρχίσει να κοκκινίζει. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό. Με ένα μεγάλο πιρούνι το γυρίζουμε 2-3 φορές. |
2
Τέλος
|
Σε ένα βαθύ μπολ φτιάχνουμε μια μαρινάδα ανακατεύοντας το λάδι, το σκόρδο, το κρασί, πιπέρι, λίγο αλάτι και το θυμάρι. |
3
Τέλος
|
Κόβουμε και αφαιρούμε τα σκληρά μέρη από τη φούσκα του χταποδιού καθώς και μάτια και στόμα αν υπάρχουν. Ξεχωρίζουμε τα πλοκάμια. |
4
Τέλος
|
Βάζουμε μέσα στο μπολ με τη μαρινάδα τα πλοκάμια και την καθαρισμένη φούσκα του χταποδιού και τα μαρινάρουμε για 1 ώρα περίπου. |
5
Τέλος
|
Όταν πρόκειται να το σερβίρουμε, βγάζουμε τα μαριναρισμένα κομμάτια του χταποδιού και τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ για 7-8 λεπτά περίπου από κάθε μεριά μέχρι να κοκκινίσουν καλά. Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και φρέσκια σαλάτα. |