Υλικά
-
1 χταπόδι (περίπου 1 κιλό)
-
½ κιλό φασολάκια
-
2-3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
-
3-4 φύλλα σέλινο
-
1 πιπεριά
-
2-3 κρεμμύδια χοντροκομμένα
-
φρέσκια ντομάτα
-
αλάτι
Πληροφορίες
Άλλη μια διαφορετική μοναστηριακή, νηστίσιμη πρόταση από τους μοναχούς του αγίου όρους.
(Visited 784 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Εφόσον έχουμε πλύνει και καθαρίσει τα φασολάκια αρχίζουμε να τα βράζουμε. Βράζουμε το χταπόδι χωρίς τίποτε άλλο μέσα. Όταν τα φασολάκια θα έχουν μισοβράσει τότε ρίχνουμε τον ζωμό του χταποδιού, τα υπόλοιπα υλικά και τα πλοκάμια ολόκληρα αλλά δεν ανακατεύουμε. |
2
Τέλος
|
Όταν σωθεί η σάλτσα σερβίρουμε τα φασολάκια κόβοντας τα πλοκάμια σε μικρά κομμάτια και γαρνίροντας με αυτά την πιατέλα γύρω γύρω. |