Υλικά
-
½ κιλό μανιτάρια ψιλοκομμένα
-
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
-
1 φλιτζάνι Κριθαράκι
-
½ νεροπότηρο λεμόνι
-
1 κρασοπότηρο μοναστηριακο ταχίνι ή απλό
-
Αλάτι και πιπέρι
Πληροφορίες
Πεντανόστιμη και νηστίσιμη, η ταχινόσουπα θα σας χαρίσει μοναδικές γευστικές απολαύσεις! Ο πάτερ Νικήτας κατοικεί με τον υποτακτικό του στο Κουτλουμουσιανό Κελλί της Παναγίας της Πορταΐτισσας. Στις Μοναστηριακές Συνταγές του χρησιμοποιεί άφθονα βότανα, λαχανικά, μυρωδικά και όσπρια!
(Visited 8.158 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Βράζουμε σε ένα λίτρο νερό τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, τον άνηθο και το αλάτι. Όταν βράσουν καλά ρίχνουμε το κριθαράκι και το αφήνουμε να μαλακώσει. |
2
Τέλος
|
Κόβουμε το ταχίνι με το λεμόνι ρίχνοντας λίγο – λίγο ζουμί από την κατσαρόλα και χτυπώντας καλά ώστε να γίνει ένας αραιός χυλός. Αυτόν τον χυλό τον ρίχνουμε στη κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνέχεια. |
3
Τέλος
|
Πριν σερβίρουμε, ρίχνουμε το πιπέρι. |