0 0
Πιτάκια στο φούρνο με δυο κιμάδες, μήλο

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 μεγάλα πράσινα μήλα, καθαρισμένα και τριμμένα
3 χοιρινά λουκάνικα,περίπου 200 γρ. μόνο τον κιμά τους
500 γρ. κιμά χοιρινό
2-3 φυλλαράκια φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι λευκό πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ φλιτζάνι φρυγανιά
2 χ 250 γρ. φύλλα σφολιάτας
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο, με μια κουταλιά της σούπας γάλα

Πιτάκια στο φούρνο με δυο κιμάδες, μήλο

και τυρια

Κουζίνα:

διαφορετικά

  • 45'
  • Για 8
  • Μέτρια

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Ιδιαίτερα πιτάκια με σφολιάτα ,μήλο και κιμάδες. Φτιάξτε τα σε επίσημο, γιορτινό τραπέζι και θα εντυπωσιάσετε.

Βήματα

1
Τέλος

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C.

2
Τέλος

Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει για περίπου 5 λεπτά.

3
Τέλος

Προσθέστε το μήλο και μαγειρέψτε για ένα λεπτό ή δύο, μέχρι να μαραθεί και να βγάλει τα υγρά του.

4
Τέλος

Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρετε τους δύο κιμάδες και όταν είναι έτοιμοι βάλτε τους σε ένα μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά.

5
Τέλος

Ανοίγουμε τη σφολιάτα σε μια αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να είναι περίπου 3mm πάχος.

6
Τέλος

Χωρίστε το μείγμα σε μισό και τοποθετήστε αρκετό κατά μήκος της ζύμης. Η ζύμη πρέπει να καλυφθεί ελαφρά, όταν συνδέσετε τις δύο πλευρές. Αλείψτε την ένωση με αυγό και κυλήστε την ένωση προς την κάτω πλευρά.

7
Τέλος

Τοποθετήστε σε ένα επενδεδυμένο ταψί με λαδόκολλα και αλείψτε τις κορυφές με το μείγμα του αυγού και ψήστε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

8
Τέλος

Μόλις ψηθούν αφήστε τα για 10 λεπτά και κόψτε τα όπως θέλετε και σερβίρετε.

προηγούμενο
Κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες
επόμενο
Τυροπιτάκια με δυο τυριά
προηγούμενο
Κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες
επόμενο
Τυροπιτάκια με δυο τυριά