Υλικά
-
1 συσκευασία φύλλο κρούστας
-
250 γρ. τριμμένη φέτα
-
250 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
-
250 γρ. έμενταλ τριμμένo
-
250 γρ. κασέρι τριμμένο
-
3 αυγά
-
λίγο γάλα
-
ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πληροφορίες
Δεν λες εύκολα όχι σε μια τυρόπιτα, όταν μάλιστα είναι με τέσσερα τυριά . Φτιάξτε την και χρησιμοποιήστε την σε επίσημα τραπέζια , αλλά δεν θα αντέξετε και θα την φτιάχνετε πολύ συχνά .
(Visited 3.468 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα αλειμμένα ένα- ένα με το ελαιολαδο . |
2
Τέλος
|
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα τυριά με το πιπέρι. Προσθέτουμε 2 από τα 3 αυγά, ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά. |
3
Τέλος
|
Απλώνουμε τη γέμιση στο ταψί και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, αφού πρώτα τα λαδώσουμε επίσης ένα-ένα. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, χαράζουμε σε κομμάτια και αλείφουμε με το άλλο αυγό καλά χτυπημένο . |
4
Τέλος
|
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα και να λιώσουν τα τυριά. |