1 0
Παστουρμαδόπιτα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

2 φύλλα ζύμης κουρού
12-14 φέτες παστουρμά (χωρίς το τσιμένι)
400 γρ. τυρί κασέρι ή γραβιέρα σε λεπτές φέτες
2 φρέσκες ντομάτες
2 πιπεριές κέρατο κομμένες σε λεπτές ροδέλες
1 πράσινη καυτερή (προαιρετικά)
1 κ.σ. σουσάμι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
βούτυρο για το βουτύρωμα του ταψιού
1 αυγό χτυπημένο με 2 κ.σ. νερό

Παστουρμαδόπιτα

με κασερι και ντοματα

για μερακλίδες...

  • 01ω 00'
  • Για 8
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Αν σας αρέσει ο παστουρμάς υπάρχει τρόπος να τον απογειώσετε φτιάχνοντας μια παστουρμαδόπιτα αντίστοιχη ενός καλού εστιατορίου.Μπορείτε να τη φτιάξετε και με σφολιάτα αλλα και με φύλλα κρούστας.

(Visited 1.312 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε το ταψί καλά και βάζουμε τις ντομάτες αφού έχουμε αφαιρέσει τους σπόρους και έχουν στραγγίξει τα υγρά.

2
Τέλος

Απλώνουμε το ένα φύλλο στο ταψί να καλύψει όλο τον πάτο του ταψιού. Απλώνουμε πάνω τις φέτες του παστουρμά τη μία κοντά στην άλλη ώστε να καλύψουν όλη τη ζύμη. Συνεχίζουμε με τις μισές φέτες του τυριού ,τις φέτες ντομάτας, τις πιπεριές και τελειώνουμε με τις υπόλοιπες φέτες κασέρι. Πασπαλίζουμε με πιπέρι. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο ζύμης και γυρίζουμε τις άκρες της ζύμης που περισσεύουν προς τα μέσα. Τρυπάμε με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία τη ζύμη και αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

3
Τέλος

Ψήνουμε στον φούρνο για 40 με 50 περίπου λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Σερβίρουμε την πίτα ζεστή με μια πράσινη δροσερή σαλάτα η σκέτη .

προηγούμενο
Παραδοσιακά ντολμαδάκια γιαλαντζί
επόμενο
Σπιτική τυρόπιτα
προηγούμενο
Παραδοσιακά ντολμαδάκια γιαλαντζί
επόμενο
Σπιτική τυρόπιτα