1 0
Μαγειρίτσα με μανιτάρια

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 κιλό διάφορα φρέσκα μανιτάρια Culta Terra
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
300-400 γρ. σπανάκι
½ ματσάκι άνηθο
½ ματσάκι μάραθο
½ ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
100 γρ. ρύζι γλασέ
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 λίτρο νερό ή ζωμό λαχανικών
Αλάτι και πιπέρι
Για το αυγολέμονο
2 κρόκους
2 λεμόνια (τον χυμό τους)

Μαγειρίτσα με μανιτάρια

και σπανακι

Κουζίνα:

θα ξεχάσετε την κανονική

  • 45'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για το αυγολέμονο

Πληροφορίες

Share

Συνταγή για όλους εσάς που δεν είστε λάτρεις του αρνιού και όχι μόνο…απολαύστε την !

Βήματα

1
Τέλος

Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά. Χοντροκόβουμε το σπανάκι.

2
Τέλος

Βάζουμε μια κατσαρόλα με το λάδι να κάψει καλά σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά.

3
Τέλος

Ρίχνουμε το ρύζι και το τσιγαρίζουμε και αυτό ανακατεύοντας συνέχεια για να μη κολλήσει.
Προσθέτουμε και τα μανιτάρια στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια για 5 λεπτά.

4
Τέλος

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, και ρίχνουμε το κρασί. Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό, τον άνηθο και τον μάραθο. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό αν δούμε ότι το χρειάζεται.

5
Τέλος

Μόλις περάσουν τα 15 λεπτά ρίχνουμε το σπανάκι.

6
Τέλος

Μέχρι να γίνει το σπανάκι, ρίχνουμε τους κρόκους, το χυμό από τα λεμόνια σε ενα μπολ και χτυπάμε καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε 2 κουταλιές τη σούπας από το ζουμί της μαγειρίτσας και ανακατεύουμε καλά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 3 φορές. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στη μαγειρίτσα μας.

7
Τέλος

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν δούμε ότι το χρειάζεται.
Αφήνουμε τη σούπα μας να πάρει μια βράση και είναι έτοιμη.

προηγούμενο
Μανιτάρια προβενσάλ
επόμενο
Χταπόδι κοκκινιστό με πουρέ φάβας
προηγούμενο
Μανιτάρια προβενσάλ
επόμενο
Χταπόδι κοκκινιστό με πουρέ φάβας