0 0
Λαχανοντολμάδες

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 μέτριο λάχανο άσπρο
1 1/3 φλιτζανιού ρύζι μακρύκοκκο ή καρολίνα
1/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
3-4 Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/3 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζανιού άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το αυγολέμονο
2 αυγά
χυμό από 1 ½ λεμόνι
1 κ.σ. κορν φλάουρ

Λαχανοντολμάδες

αυγολεμονο

Κουζίνα:

μύρισε χειμώνας...

  • 55'
  • Για 5
  • Μέτρια

Υλικά

  • Για το αυγολέμονο

Πληροφορίες

Share

Μπελαλίδικο φαγητό οι λαχαντολμάδες αλλά το τελικό αποτέλεσμα  σίγουρα αποζημιώνει.

Βήματα

1
Τέλος

Σε μια βαθιά κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζουμε για 10 περίπου λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος) το λάχανο μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει.

2
Τέλος

Σε μια λεκάνη ζυμώνουμε τον κιμά με τα κρεμμυδάκια, το ρύζι, τα μυρωδικά, 2 κ.σ. λάδι και αλατοπίπερο.

3
Τέλος

Ξεχωρίζουμε ένα-ένα τα φύλλα από το λάχανο, τα χωρίζουμε στη μέση αφαιρώντας τα σκληρά νεύρα και βάζουμε σε κάθε μισό φύλλο μια κουταλιά σούπας από τον ζυμωμένο κιμά. Τα τυλίγουμε προσεχτικά σε ρολά.

4
Τέλος

Απλώνουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα τα κομμάτια από το λάχανο που περίσσεψαν και από πάνω τους τοποθετούμε τους λαχανοντολμάδες. Προσθέτουμε νερό ίσα -ίσα να τους σκεπάσει, λίγο αλατοπίπερο και το υπόλοιπο λάδι. Σκεπάζουμε με ενα πιάτο γυρισμένο ανάποδα και βράζουμε για 35-40 λεπτά περίπου μέχρι να βράσει ο κιμάς και να μείνει ελάχιστο ζουμί.

5
Τέλος

Για το αυγολέμονο

Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά μαζί με 1 φλιτζάνι από το ζουμί που βράζουν οι λαχανοντολμάδες.

6
Τέλος

Περιχύνουμε τους λαχανοντολμάδες με το αυγολέμονο κουνώντας κυκλικά την κατσαρόλα στη φωτιά για 1-2 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως με φρέσκο ψωμί και φέτα.

προηγούμενο
Κοτόσουπα
επόμενο
Λουκάνικα με ρεβύθια
προηγούμενο
Κοτόσουπα
επόμενο
Λουκάνικα με ρεβύθια