0 0
Λουκάνικα με ρεβύθια

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

500 γρ. ρεβύθια Φαρσάλων
300 γρ. πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο Φαρσάλων, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κουτί ντομάτες κονκασέ
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πράσα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κ.γ. φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 κ.σ. μαγειρική σόδα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Λουκάνικα με ρεβύθια

και δεντρολιβανο

Κουζίνα:

διαφορετική πρόταση...

  • 01ω 00'
  • Για 5
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Το τρώς και ως κυρίως πιάτο  , αλλά και σαν ένα καλό μερακλήδικο  μεζέ.

Βήματα

1
Τέλος

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε άφθονο νερό με μια κουταλιά σόδα για ένα βράδυ.

2
Τέλος

Την επομένη, τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε καλά. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και τα βράζουμε ξαφρίζοντας τους αφρούς που θα μας πετάξουν πάνω, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε ένα ποτήρι από το ζουμί τους.

3
Τέλος

Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο μαζί με το σκόρδο και το δεντρολίβανο, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τις ντομάτες και βράζουμε για 5 λεπτά περίπου.

4
Τέλος

Προσθέτουμε το λουκάνικο το οποίο έχουμε ήδη τηγανίσει ελαφρά , τα ρεβύθια και το ζουμί τους. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά τα ρεβύθια, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε εάν θέλουμε με φέτα.

προηγούμενο
Λαχανοντολμάδες
επόμενο
Καροτοκεφτέδες
προηγούμενο
Λαχανοντολμάδες
επόμενο
Καροτοκεφτέδες