0 0
Κουνουπίδι φουρνιστό με γραβιέρα, μπέικον

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

500 γρ. κουνουπίδι, καθαρισμένο και κομμένο σε μπουκετάκια
1 φλιτζάνι γραβιέρα γλυκιά, τριμμένη
200 γρ. μπέικον κομμένο σε λεπτές φέτες ή απάκι
3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Κουνουπίδι φουρνιστό με γραβιέρα, μπέικον

και κρεμα γαλακτος

Κουζίνα:

ώρα για ογκρατέν

  • 25'
  • Για 4
  • Μέτρια

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Ένας διαφορετικός τρόπος για να φάνε και τα παιδιά σας αλλά και όσοι δεν αρέσκονται σε λαχανικά όπως το κουνουπίδι.

(Visited 2.917 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Σε νερό που βράζει ρίχνουμε το κουνουπίδι για ένα λεπτό και κατευθείαν το κρυώνουμε, στη συνέχεια σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το μπέικον έως ότου πάρει ωραίο χρώμα και μετά ρίχνουμε το κουνουπίδι, φέρνουμε μια δυο στροφές και αλατοπιπερωνουμε.

2
Τέλος

Συνεχίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε να πάει παντού, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να βράσει ένα δυο λεπτά και προσθέτουμε την γραβιέρα.

3
Τέλος

Μεταφέρουμε σε ατομικά μπολάκια ή σε ένα μικρό πυρέξ και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.

προηγούμενο
Χοιρινά μπριζολάκια λαιμού με μέλι και μουστάρδα
επόμενο
Μοσχάρι σούπα με λαχανικά
προηγούμενο
Χοιρινά μπριζολάκια λαιμού με μέλι και μουστάρδα
επόμενο
Μοσχάρι σούπα με λαχανικά