Υλικά
-
Για 4 άτομα
-
3 μεγάλες πατάτες, βρασμένες και πολτοποιημένες
-
1 φλιτζάνι καλαμπόκι και αρακά, ανάμεικτα, βρασμένα
-
1 μέτριο κολοκύθι, τριμμένο στον τρίφτη
-
1 μέτρια μελιτζάνα, τριμμένη στον τρίφτη
-
1 καρότο, τριμμένο στον τρίφτη
-
1 πράσινη πιπεριά, σε μικρούς κύβους
-
1 κόκκινη πιπεριά, σε μικρούς κύβους
-
3 Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
¼ φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
-
2 αυγά
-
1 κ.σ. καλαμποκάλευρο
-
200 γρ. ανάμεικτα τυριά (γραβιέρα και κασέρι), τριμμένα
-
5 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη (προαιρετικά)
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-
Για το πανάρισμα
-
1 φλιτζάνι αλεύρι
-
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
-
2 αυγά χτυπημένα
-
Για το τηγάνισμα
-
1 ½ φλιτζάνι σπορέλαιο
Πληροφορίες
Βήματα
1
Τέλος
|
Σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Προσθέτουμε το κολοκύθι, τη μελιτζάνα το καρότο, τις πιπεριές, τον μαϊντανό, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε για 3-4 λεπτά το σοτάρισμα. Προσθέτουμε ακόμη ½ φλιτζάνι νερό και βράζουμε για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μείνουν μόνο με λίγο λάδι. |
2
Τέλος
|
Μεταφέρουμε τα σοταρισμένα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τον πουρέ από τις πατάτες, το καλαμποκάλευρο, τον αρακά, το καλαμπόκι, τα τυριά, τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομογενές μείγμα. Αν καταλάβουμε ότι είναι πολύ αραιό προσθέτουμε 4-5 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη. Αφήνουμε το μείγμα μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει. |
3
Τέλος
|
Πλάθουμε με το μείγμα κεφτεδάκια και τα ξαναβάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο. |
4
Τέλος
|
Περνάμε τα κεφτεδάκια πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και τέλος από τη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές. |