Έχει αρχική προέλευση στις χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως ο Λίβανος και η Συρία. Φυσικά έχει πιά γίνει αγαπητό σε πολλούς τόπους και η βασική παρασκευή του είναι κλασική.
Ο γνωστός πατέρας της γαλλικής γαστρονομίας Εσκοφιέ κατέγραψε για πρώτη φορά στις αρχές του 20ού αιώνα με ιδιαίτερα συνοπτικό τρόπο αυτή την τεχνοτροπία. Από τότε σχεδόν λατρεύτηκε από πολλούς. Συνηθίζεται...
Είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνει κάποιος όταν ξεκινά να μαγειρεύει. Εκτός από τα μακαρόνια που συνοδεύει έξοχα, είναι πάντα χρήσιμη και διατηρείται για αρκετές μέρες στο ψυγείο.
Κάθε περιοχή της Ιταλίας έχει τη σπεσιαλιτέ της, με διαφορετικά σχήματα και γέμιση. Τα ραβιόλια, που πήραν το όνομά τους από το ρήμα ravvolgere που θα πει <<τυλίγω>>, είναι σπεσιαλιτέ...