• Κατηγορία

  • Κύριο Υλικό

  • Ειδική Κατηγορία

  • Διεθνή

Ingredient: νερό

Γραβιέρα σαγανάκι με σάλτσα από ξερά σύκα

Χρόνος ψησίματος: 15'
Κουζίνα:
Το πετιμέζι είναι ένα παχύρρευστο σιρόπι που φτιάχνεται βράζοντας τον μούστο. Πλούσιο σε ενέργεια, σίδηρο και ασβέστιο. Δεν περιέχει συντηρητικά, χρωστικές, ζάχαρη. Διατηρείται για πολύ καιρό εκτός ψυγείου. Συγκεντρώνει τα...

Επιδόρπιο με ροδάκινα, αμαρέτο

Οι Ιταλοί το λένε Amaretto, δηλαδή “λίγο πικρό” και το φτιάχνουν από πικραμύγδαλα (αν έχουν) μαζί τα αμυγδαλάκια όποιων πυρηνόκαρπων φρούτων έχει η περιοχή τους. Βερύκοκα, δαμάσκηνα, βανίλιες, κορόμηλα, κεράσια,...

Σπανακόρυζο με μανιτάρια

Χρόνος ψησίματος: 30'
Κουζίνα:
Σίγουρα θα θυμάστε, πως ο Ποπάϋ, ο ήρωας των παιδικών μας χρόνων, σχεδόν κατάπινε μονομιάς μια κονσέρβα σπανάκι και αμέσως μετά ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει κάθε πιθανό εχθρό με τις...

Μαρμελάδα σύκο

Χρόνος ψησίματος: 01ω 05'
Κουζίνα:
Λόγω της απαλής τους φλούδας, τον τραγανών σπόρων και της γευστικής σάρκας τους, τα σύκα έχουν πλούσια υφή και γεύση. Περιέχουν θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες Α, Β1 και Β2 και μέταλλα...

Τραγανό σνάκ με καραμέλα γάλακτος

Μοιάζουν κατά πολύ με τις φλωρεντίνες αλλά οι δικές μας δεν μπαίνουν καν στο φούρνο. Απολαύστε αυτό το σνάκ σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.