• Κατηγορία

  • Κύριο Υλικό

  • Ειδική Κατηγορία

  • Διεθνή

Ingredient: κύμινο

Σάλτσα Romesco

Χρόνος ψησίματος: 20'
Κουζίνα:
Η Ισπανική σάλτσα Romesco κατάγεται από την πόλη της Ταραγκόνα στην Καταλονία, όπου κάθε χρόνο γίνεται και γιορτή για την  ανάδειξη του καλύτερου παρασκευαστή της σάλτσας. Ταιριάζει με γαρίδες,αρνί και...

Κοτόπουλο σχάρας tandoori

Χρόνος ψησίματος: 25'
Κουζίνα:
Το Ταντούρι μασάλα (Tandoori masala) ή σάλτσα Ταντούρι, είναι μείγμα μπαχαρικών ειδικά για χρήση με ταντούρ (tandoor)[Σημ. 1] ή πήλινο φούρνο, στην παραδοσιακή μαγειρική της βόρειας Ινδίας και του Πακιστάν. Τα συγκεκριμένα μπαχαρικά διαφέρουν ελαφρώς από περιοχή σε...

Χούμους

Το χούμους είναι μια κρεμώδης σαλάτα, που χρησιμοποιείται στην Μέση Ανατολή ως συνοδεία του ψωμιού ή αραβικής πίτας σε ρόλο ορεκτικού. Παραδοσιακά παρασκευάζεται από ταχίνι και ρεβύθια, λεμόνι και ελαιόλαδο με την προσθήκη διάφορων καρυκευμάτων, ενώ σερβίρεται σε βαθύ πιάτο με λάδι και ρίγανη, ενώ στο Ισραήλ την θέση της ρίγανης...

Φαλάφελ

Χρόνος ψησίματος: 20'
Αν και η πραγματική προέλευση του πικάντικου street food χάνεται στο πέρασμα του χρόνου, το φαλάφελ είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε πάρα πολλές χώρες με διαφορετικές κουλτούρες. Η Ινδία κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς παγκοσμίως...

Κεχρί με ψητά λαχανικά

Χρόνος ψησίματος: 35'
Κουζίνα:
Το κεχρί είναι ένα είδος δημητριακού, ήταν γνωστό στούς αρχαίους Έλληνες ,οι οποίοι το καλλιεργούσαν συστηματικά,κυρίως για την παρασκευή ψωμιού. (Ο πυθαγόρας το πρότεινε στους μαθητές του ώς την ιδανική...

Σουτζουκάκια σμυρνέικα

Χρόνος ψησίματος: 55'
Είναι μια από τις παραδοσιακές και σχετικά απλές μικρασιάτικες συνταγές στην μικρασιάτικη κουζίνα της Σμύρνης. Απολαύστε τα  με έναν βελούδινο πουρέ ή με ένα ωραιόταττο ρύζι.