Υλικά
-
2 κιλά μελιτζάνες σε φέτες
-
1 κιλό πράσινες πιπεριές σε φέτες
-
½ κούπα ελαιόλαδο
-
2 κιλά φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
-
½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
-
½ κιλό χοιρινός κιμάς
-
250 γρ. γραβιέρα πικάντικη
-
αλάτι
-
ελαιόλαδο
Πληροφορίες
Το παραδοσιακό σπετσοφάι με κεφτέδες και όχι με λουκάνικα όπως συνηθίζεται.
(Visited 1.289 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Ξεπικρίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες σε σουρωτήρι με αλάτι για μισή ώρα, ξεβγάζουμε, στίβουμε καλά και αφήνουμε να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί. |
2
Τέλος
|
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα της ντομάτας με το λάδι και λίγο αλάτι. Την αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει. Ταυτόχρονα τηγανίζουμε τις μελιτζάνες, τις πιπεριές και τα κεφτεδάκια. Λίγο πριν σβήσουμε το μάτι με τη σάλτσα ρίχνουμε μέσα τα τηγανισμένα κεφτεδάκια να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε τη γραβιέρα σε κύβους και σβήνουμε το φαγητό. Αφήνουμε μισή ώρα και σερβίρουμε είτε ως μεζέ ή με μακαρόνια χοντρά ή με πατάτες τηγανιτές ή με ρύζι λευκό. |