Υλικά
-
7-8 φλιτζάνια ξεφλουδισμένη φλούδα καρπουζιού
-
2 ½ φλιτζάνια λευκό ξίδι
-
2 ½ φλιτζάνια νερό
-
½ φλιτζάνι ζάχαρη
-
¼ φλιτζάνι αλάτι
-
2 ολόκληρες πιπεριές jalapenos σε φέτες
-
2 κ.γ. κόκκους μαύρου πιπεριού
-
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Πληροφορίες
Για να πραγματοποιήσετε αυτό το πάρτι γευστικών εκρήξεων στο στόμα σας ακολουθείστε την παρακάτω συνταγή.
Βήματα
1
Τέλος
|
Αφού απολαύσετε ένα καρπούζι, πάρτε μεγάλα τμήματα φλοιού και κόψτε το φλοιό του καρπουζιού σε τμήματα πλάτους 1-2 ιντσών. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε έναν αποφλοιωτή λαχανικών για να αφαιρέσετε την πράσινη φλούδα. Μπορείτε να αφήσετε λίγο ροζ καρπούζι στην άλλη πλευρά, αλλά λίγο. |
2
Τέλος
|
Τώρα κόψτε κάθε τμήμα του φλοιού σε λεπτές λωρίδες (Άρα τα κομμάτια για τα βάζα πρέπει να είναι ¼ σε Χ 1-2 ίντσες). |
3
Τέλος
|
Βάλτε 4 βάζα.Τοποθετήστε 5-7 φέτες jalapenos σε κάθε βάζο και ½ κουταλάκι του γλυκού κόκκους πιπεριού. |
4
Τέλος
|
Γεμίστε τα κομμάτια του φλοιού καρπουζιού σε κάθε βάζο. Βεβαιωθείτε ότι είναι πολύ γεμάτα. |
5
Τέλος
|
Βάζουμε μια μέτρια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το λευκό ξύδι, το νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας να διαλυθεί η ζάχαρη και το αλάτι. |
6
Τέλος
|
Μόλις βράσει, αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας. |
7
Τέλος
|
Ενώ η άλμη τουρσί είναι πολύ καυτή, ρίξτε το στα βάζα, φροντίζοντας να καλύψετε εντελώς τους φλοιούς του καρπουζιού. |
8
Τέλος
|
Βιδώστε τα καπάκια στα βάζα και αφήστε τα να ξεκουραστούν σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις τα βάζα κρυώσουν αρκετά για να τα χειριστούμε, τα ανακινούμε δυνατά για να μετακινηθούν τα jalapenos. Στη συνέχεια ψύξτε για τουλάχιστον 2 ώρες ή όλη τη νύχτα. |
9
Τέλος
|
Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση. |