Υλικά
- 
                                          500 γρ. πένες ή ριγκατόνι
 - 
                                          100 γρ. αμύγδαλα άσπρα
 - 
                                          100 γρ. κουκουνάρι
 - 
                                          ½ φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
 - 
                                          1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
 - 
                                          150 γρ. Φλύδες παρμεζάνας
 - 
                                          100 γρ. πεκορίνο σε κομματάκια
 - 
                                          1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
 - 
                                          Ξύσμα από μισό λεμόνι
 - 
                                          φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Πληροφορίες
Ένα διαφορετικό πέστο με αμύγδαλο και φυσικά κουκουνάρι και παρμεζάνα.
(Visited 755 times, 1 visits today)
                      Βήματα
| 
                       1 
                        Τέλος 
                         | 
                    
                                             Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.  | 
                  
| 
                       2 
                        Τέλος 
                         | 
                    
                                              Ετοιμάζουμε την πέστο αμυγδάλουΒάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τη σάλτσα πέστο και τα πολτοποιούμε. Αν η πέστο είναι πολύ σφιχτή, την αραιώνουμε με νερό από τα ζυμαρικά πού βράζουν.  | 
                  
| 
                       3 
                        Τέλος 
                         | 
                    
                                             Σουρώνουμε τις πένες και τις γυρίζουμε πάλι στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε τη σάλτσα πέστο και ανακατεύουμε ώστε να αναμιχθεί καλά με τις πένες.  | 
                  
| 
                       4 
                        Τέλος 
                         | 
                    
                                             Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο (προαιρετικά) και σερβίρουμε ζεστό το φαγητό.  | 
                  
      

                
                

