Υλικά
-
4-5 μήλα (καθαρισμένα και χωρις πυρήνα) κομμένα σε μικρούς κύβους
-
335 γρ. βούτυρο
-
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη ή μελάσα
-
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
125 γρ. σαντιγί
-
125 ml τυρί κρέμα
-
60 γρ. ζάχαρη άχνη
-
2 κ.σ. Σάλτσα καραμέλας της επιλογής σας
-
100 γρ. καρύδια ή πεκάν καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
Πληροφορίες
Μια διαφορετική πρόταση για να φάτε το τσουρέκι σας και να εντυπωσιάσετε κάνοντας αυτό το γλυκό στο ποτήρι, το λεγόμενο trifle.
Βήματα
1
Τέλος
|
Για να κάνουμε την κομπόστα μήλου, βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια σοτάρουμε τα αχλάδια στο βούτυρο για 5 λεπτά. |
2
Τέλος
|
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και αφήνουμε να καραμελώσουν. |
3
Τέλος
|
Για να στήσετε το γλυκό σε ποτήρια, κόψτε το τσουρέκι σε κομμάτια ή στα τέσσερα, στη συνέχεια τοποθετήστε τα στη βάση των ποτηριών. |
4
Τέλος
|
Συνεχίστε με ένα μέρος από τα μήλα, σάλτσα καραμέλας, κρέμα σαντιγί που έχετε ανακατέψει με το τυρί κρέμα και τελειώστε με τα καρύδια. Επαναλάβετε μέχρι να φτάσετε στην κορυφή. Διαφορετικά διαμορφώστε το γλυκό στο ποτήρι όπως εσείς θέλετε. |
5
Τέλος
|
Τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να σερβίρετε. |