Υλικά
-
1 φλιτζάνι καλαμπόκι
-
10 - 15 φύλλα κρούστας
-
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
20 γρ / 1 κουταλιά βούτυρο
-
1 φλυτζάνι / 250 γρ ξινομυζήθρα
-
2 φλιτζάνια Cheddar, τριμμένο
-
2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού - ψιλοκομμένα
-
½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο (προαιρετικά)
-
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-
½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Πληροφορίες
Σίγουρα δεν έχετε ξαναφτιάξει τέτοια τυροπιτάκια, το καλαμπόκι θα δώσει μια τελείως διαφορετική γεύση. Φτιάξτε τα σε παιδικά πάρτυ και όχι μόνο.
Βήματα
1
Τέλος
|
Βάλτε το καλαμπόκι σε ζεστό νερό και αφήστε το σκεπασμένο για μερικά λεπτά μέχρι να φουσκώσει λίγο. |
2
Τέλος
|
Λιώστε τα 20 γρ. του βουτύρου σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίστε το κρεμμύδι σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 4 λεπτά κι αφήστε το στην άκρη. |
3
Τέλος
|
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μυζήθρα, το κρεμμύδι, το καλαμπόκι, τριμμένο τσένταρ, βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και μπούκοβο (προαιρετικά). |
4
Τέλος
|
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C. |
5
Τέλος
|
Αφαιρέστε προσεκτικά τα δύο φύλλα από τη συσκευασία. Κόψτε τα κάθετα σε τέσσερα ίσα κομμάτια ή αν θέλετε να κάνετε μικρότερα πιτάκια σε πέντε κομμάτια. Αλείψτε με το λιωμένο βούτυρο πολύ καλά, αφήνοντας το κάτω μέρος όπου θα βάλετε τη γέμιση χωρίς βούτυρο. |
6
Τέλος
|
Τοποθετήστε με ένα κουτάλι μέρος του μείγματος και διπλώστε πάνω για να σχηματιστεί ένα τρίγωνο. Συνεχίστε να διπλώνετε διατηρώντας το σχήμα του τριγώνου. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα φύλλα της ζύμης. |
7
Τέλος
|
Τοποθετήστε τα σε ένα ταψάκι ή μια λαμαρίνα, αλείψτε τα με το λιωμένο βούτυρο και ψήστε για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν. |