0 0
Ζυμωτό ψωμι με Ζέας

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

500 γρ αλεύρι Ζέας ή 300 γρ Ζέας και 200γρ αλεύρι κριθαριού πτισάνης (Αγρόκτημα Αντωνόπουλου)
300 γρ χλιαρό νερό
1 φακελάκι Ξηρή μαγιά
1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλάτι
λίγο σουσάμι λευκό

Ζυμωτό ψωμι με Ζέας

απο το Αγρόκτημα αντωνόπουλου

Κουζίνα:

βάλτε το στην διατροφή σας

  • 01ω 30'
  • Για 4
  • Μέτρια

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Το ψωμί ζέας από το αλεύρι ζέας ολικής άλεσης του Αγροκτήματος Αντωνόπουλου είναι υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας απόλυτο συμβατό με τον ανθρώπινο οργανισμό.

Βήματα

1
Τέλος

Φυλάμε σε ένα μικρό ποτηράκι λίγο αλεύρι για μετά. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε 2 κ.σ αλεύρι, όλο το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να αφρίσει το μείγμα.

2
Τέλος

Ρίχνουμε 1 κ.σ. λάδι, κοσκινίζουμε το υπόλοιπο αλεύρι. Ανακατεύοντας ρίχνουμε το αλάτι και κάπου εκεί αρχίζουμε το ζύμωμα βάζοντας και άλλη 1 κ.σ. λάδι.

3
Τέλος

Όσο η ζύμη είναι σχετικά υγρή, βάζουμε σε καθαρό πάγκο το αλεύρι που είχαμε φυλάξει και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 10 λεπτά.

4
Τέλος

Μόλις τελειώσει το ζύμωμα φυλάμε τη ζύμη μέσα σε σκεπασμένο μπολ σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά.

5
Τέλος

Αφού περάσει ο χρόνος βάζουμε τη ζύμη σε αλειμμένο ταψί με λάδι. Ρίχνουμε λίγο σουσάμι και λίγο αλεύρι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά.

προηγούμενο
Μαύρος χοίρος στο φούρνο
επόμενο
Σφακιανές πίτες
προηγούμενο
Μαύρος χοίρος στο φούρνο
επόμενο
Σφακιανές πίτες