2 0
Σπιτικό ανθότυρο

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

3 φλυτζάνια (750ml) γάλα
1 φλυτζάνι (250 ml) κρέμα γάλακτος (φουλ λιπαρά)
1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού

Σπιτικό ανθότυρο

με κρεμα γαλακτος

Κουζίνα:

σπιτικό και δικό σας...

  • 01ω 05'
  • Για 6
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Φτιάξτε μόνοι σας εύκολα και γρήγορα το δικό σας σπιτικό ανθότυρο και απολαύστε τον.

Βήματα

1
Τέλος

Πάρτε ένα τουλπάνι.

2
Τέλος

Σε μια κατσαρόλα με βαριά βάση βάλτε το γάλα, την κρέμα και το αλάτι και φέρτε το σε βρασμό ενώ ανακατεύετε συνεχώς.

3
Τέλος

Μόλις αρχίζει να φουσκώνει προσθέστε το χυμό λεμονιού και χαμηλώστε τη θερμοκρασία, αφήστε το να σιγοβράσει για 2 λεπτά. Βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 5 λεπτά.

4
Τέλος

Ρίξτε το στο τουλπάνι στο οποίο έχετε βάλει ένα μπωλ από κάτω και αφήστε το να σταθεί για 1 ώρα.

5
Τέλος

Ξύστε το ανθότυρο από το ύφασμα και τοποθετήστε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.

6
Τέλος

Είναι πραγματικά τόσο απλό και αποδίδει ένα γευστικό και κρεμώδες τυρί.

προηγούμενο
Μπριζολάκια σε σάντουιτς
επόμενο
Πατατοσαλάτα
προηγούμενο
Μπριζολάκια σε σάντουιτς
επόμενο
Πατατοσαλάτα