0 0
Ψαρονέφρι γεμιστό με σπανάκι , λιαστή ντομάτα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

700 γρ. ψαρονέφρι
400 γρ. τρυφερά φύλλα από σπανάκι
1 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες (ψιλοκομμένες)
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/3 φλιτζανιού άνηθο ψιλοκομμένο
150 γρ. φέτα θρυμματισμένη με τα δάχτυλα
6 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
¼ φλιτζανιού ξίδι μπαλσάμικο
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λωρίδες
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Ψαρονέφρι γεμιστό με σπανάκι , λιαστή ντομάτα

και φετα

Κουζίνα:

δοκιμάστε το

  • 45'
  • Για 4
  • Μέτρια

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Ο συνδυασμός σπανάκι με φέτα θα απογειώσει το γεμιστό σας ψαρονέφρι.

Βήματα

1
Τέλος

Με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε το φαρονέφρι διπλή φορά ώστε να γίνει ένα πλατύ φιλέτο. Το χτυπάμε ελαφρά με το πλατύ μέρος ενός μπαλτά για να ανοίξει καλά και το αλατοπιπερώνουμε μέσα-έξω.

2
Τέλος

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον άνηθο και το σπανάκι και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμη το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν καλά τα λαχανικά. Τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε ένα μπολ.

3
Τέλος

Τοποθετούμε το ψαρονέφρι σε αντικολλητικό χαρτί επάνω στον πάγκο εργασίας με την εσωτερική του μεριά προς τα πάνω και απλώνουμε πάνω του τα λαχανικά από το μπολ. Πασπαλίζουμε με τη θρυμματισμένη φέτα και προσθέτουμε επίσης και τη λιαστή ντομάτα. Διπλώνουμε τις άκρες από το ψαρονέφρι προς τα μέσα, τυλίγουμε σε ρολό και το δένουμε με σπάγγο.

4
Τέλος

Στο τηγάνι που σοτάραμε τα λαχανικά προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και ροδίζουμε το ψαρονέφρι από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το μπαλσάμικο. Γυρίζουμε το ψαρονέφρι 2-3 φορές μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μικρό ταψί. Ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά περίπου. Τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα το ψαρονέφρι και αν αυτή βγεί στεγνή τότε είναι ψημένο.

5
Τέλος

Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε μερικά λεπτά να κρυώσει έλαφρά, το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε γαρνιρισμένο με τη σαλτσούλα του από το ταψί.

προηγούμενο
Τάρτα κοτόπουλο με πιπεριές
επόμενο
Αρνίσιο καρέ με αρωματική κρούστα ψωμιού
προηγούμενο
Τάρτα κοτόπουλο με πιπεριές
επόμενο
Αρνίσιο καρέ με αρωματική κρούστα ψωμιού