1 0
Ολόκληρο κομμάτι μοσχαρίσιας μπριζόλας

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Για το αρωματικό πέστο :
1/4 φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κ.σ. θαλασσινό αλάτι
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινη καυτερή πιπεριά ελαφρώς ψημένη
1/2 ματσάκι φύλλα μαϊντανού χωρίς κοτσάνια
1/2 ματσάκι κόλιανδρο χωρίς κοτσάνια
10 γρ. φύλλα από φρέσκια ρίγανη
1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.σ. σιρόπι αγαύης

Ολόκληρο κομμάτι μοσχαρίσιας μπριζόλας

με αρωματικο πεστο

Κουζίνα:

εθιστείτε

  • 02ω 50'
  • Για 8
  • Μέτρια

Υλικά

  • Για το αρωματικό πέστο :

Πληροφορίες

Share

Η συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να σας ταλαιπωρήσει λίγο αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο. Φτιάξτε την και φέρτε την στα γούστα σας. Σας την προτείνω και για ένα επίσημο ,γιορτινό τραπέζι.

(Visited 626 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Πάρτε άκοπο το κομμάτι της μπριζόλας γύρω στα 2 με 3 κιλά αλατίστε το και πουδράρετε με δεντρολίβανο εφόσον σας αρέσει.

2
Τέλος

Βάλτε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 να πάρει χρώμα και μετά σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο.

3
Τέλος

Κατεβάστε το φούρνο στους 170. Ο στόχος είναι να σφραγίσει το κρέας με την αρχική έκρηξη της θερμότητας. Εναλλακτικά μπορείτε να το θωρακίσετε σε ένα μεγάλο τηγάνι.

4
Τέλος

Το πως θα ψήσετε το κομμάτι του κρέατος έχει να κάνει με τα γούστα του καθενός.

5
Τέλος

Για 3 κιλά κρέας θα χρειαστεί να το ψήσετε γύρω στις 2 1/2 ώρες.

6
Τέλος

Γνώμη μου , όταν πρόκειται για μοσχάρι μην το στεγνώνετε , κρατήστε το ζουμερό.

7
Τέλος

Όσο ψήνετε το κρέας εσείς μπορείτε να βάλετε στο φούρνο λαχανικά όπως πατάτες, κρεμμύδια και καρότα. Βάλτε τα 45 λεπτά πριν το κρέας ετοιμαστεί.

8
Τέλος

Μπορείτε να κάνετε ένα αρωματικό αλάτι για να συνοδεύσετε το κρέας βάζοντας σε ένα γουδί ή ένα μπλέντερ με θαλασσινό αλάτι (περίπου 2 1/2 κουταλιές της σούπας) ξύσμα λεμονιού που καλό θα είναι να έχει αποξηρανθεί .Προσθέστε περισσότερο ή λιγότερο, δεν έχει τόση σημασία. Θα μπορούσατε να παίξετε και με άλλα βότανα, όπως θυμάρι, ανάλογα με το τι αρέσει στον καθένα.

προηγούμενο
Spare ribs(Παϊδάκια χοιρινά) με καφέ
επόμενο
Ψητό αρνίσιο μπούτι με δεντρολίβανο,σκόρδο
προηγούμενο
Spare ribs(Παϊδάκια χοιρινά) με καφέ
επόμενο
Ψητό αρνίσιο μπούτι με δεντρολίβανο,σκόρδο