0 0
Μπουγάτσα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

400-450 γρ. φύλλο κρούστας
200 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κιλό γάλα
200 γρ. ζάχαρη
120γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή δύο βανίλιες
Για την επικάλυψη
κανέλα
ζάχαρη άχνη

Μπουγάτσα

με κρεμα

Κουζίνα:

δεν λες όχι...λες;

  • 01ω 05'
  • Για 8
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για την επικάλυψη

Πληροφορίες

Share

Η μπουγάτσα είναι το αγαπημένο πρωινό για πολλούς από εμάς. Η διαδικασία κατανάλωσης αυτής της πίτας, αγγίζει τα όρια μιας ιεροτελεστίας!
Γλυκιά η αλμυρή; Ποιοι μας την έφεραν στην Ελλάδα; Γιατί υπάρχει διαμάχη μεταξύ Βόρειας και Νότιας Ελλάδας;
Η μπουγάτσα είναι πίτα από φύλλο, ελαφρώς ροδοκοκκινισμένο, με γέμιση συνήθως από γλυκιά κρέμα, τυρί (μείγμα μυζήθρας και φέτας μαζί), σπανάκι, κρέμα κακάο, κιμά, πράσο και γενικά οτιδήποτε άλλο σκαρφιστεί ο δημιουργός της!

(Visited 1.054 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Για τη κρέμα :

Προσθέστε σε ένα μεγάλο μπολ τη ζάχαρη, τα αυγά και το αλεύρι, χτυπήστε ελαφρά μέχρι ομοιογενοποιηθούν.

2
Τέλος

Ρίξτε σε μια κατσαρόλα το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και αφήστε τα να πάρουν βράση. Λίγο πριν το γάλα έρθει σε βρασμό, ρίξτε το 1/3 του γάλακτος στο μίγμα του αλευριού και ανακατέψτε ζωηρά .

3
Τέλος

Προσθέστε το μίγμα του αλευριού στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο ζεστό γάλα. Ανακατέψτε πολύ γρήγορα, έως ότου το μίγμα να πήξει και να γίνει κρεμώδες .

4
Τέλος

Κατεβάστε από τη φωτιά και ανακατέψτε κατά διαστήματα, για να μην κάνει κρούστα.

5
Τέλος

Για τη συναρμολόγηση

Σε ένα μεγάλο ταψί, περίπου 20 × 30 cm. χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής βουτηρώστε το κάτω μέρος και τις πλευρές του.

6
Τέλος

Για να κάνετε τη μπουγάτσα θα χρειαστείτε 10-12 φύλλα κρούστας. Χρησιμοποιήστε 5-6 φύλλα κρούστας για το κάτω μέρος της μπουγάτσας και 4-5 φύλλα για την κορυφή.

7
Τέλος

Βουτηρώστε τα φύλλα ένα-ένα στο κάτω μέρος του ταψιού αφήνοντας να προεξέχουν από τα τοιχώματα .

8
Τέλος

Προσθέστε την κρέμα και συμπληρώστε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, αφού τα βουτηρώσετε και αυτά.

9
Τέλος

Βουτηρώστε την κορυφή με αρκετό βούτυρο και ψήστε την μπουγάτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 45 λεπτά, έως ότου το φύλλο γίνει τραγανό και ροδοκόκκινο.

10
Τέλος

Αφήστε τη μπουγάτσα να κρυώσει για λίγο πριν την σερβίρετε και πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και κανέλα. Απολαύστε με ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ ή τσάι.

προηγούμενο
Εύκολο γιαούρτι γλυκό
επόμενο
Τυροκεφτέδες
προηγούμενο
Εύκολο γιαούρτι γλυκό
επόμενο
Τυροκεφτέδες