Υλικά
-
400 γρ. μαύρη σοκολάτα
-
5 αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
-
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
-
2 σφηνάκια εσπρέσο
-
λίγο κακάο σκόνη, για το πασπάλισμα
Πληροφορίες
Σοκολάτα και καφές, δύσκολα λες όχι, φτιάξτε αυτή την πραγματικά αληθινή μους.
(Visited 837 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Χτυπήστε τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν σε μπεν μαρί. |
2
Τέλος
|
Λιώνουμε τη σοκολάτα επίσης σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο. |
3
Τέλος
|
Προσθέστε την στους κρόκους των αυγών και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν . |
4
Τέλος
|
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και μετά κάντε τα ασπράδια μαρέγκα. |
5
Τέλος
|
Προσθέστε τον εσπρέσο ή ένα μείγμα από 2 κ.σ. στιγμιαίου καφέ με 4 κ.σ. νερό και με μια μαρίζ (σπάτουλα ), ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ένα. |
6
Τέλος
|
Ρίξτε τη μους σε μπολ και τοποθετήστε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα και σερβίρετε με καλής ποιότητας σκόνη κακάο. |