1 0
Μόσχαρι με μελιτζάνες

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας από σπάλα, κομμένο σε μερίδες
6 μελιτζάνες αργείτικες, κομμένες σε ροδέλες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κιλό ντομάτες μεγάλες ώριμες περασμένες στον τρίφτη
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι

Μόσχαρι με μελιτζάνες

ντοματα και σκορδο

Κουζίνα:

οικογενειακό

  • 01ω 15'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Για μένα από τα καλύτερα καλοκαιρινά φαγητά, γεμάτο σε γέυση και απολαύση.

(Visited 3.115 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι τις ροδέλες από τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά τους.

2
Τέλος

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόρα και τσιγαρίζουμε τις μερίδες το κρέας ώστε να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.

3
Τέλος

Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι.

4
Τέλος

Ρίχνουμε τόσο ζεστό νερό όσο να καλύψει το κρέας, όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα.

5
Τέλος

Αλευρώνουμε τις ροδέλες της μελιτζάνας και τις τηγανίζουμε ελαφρά. Τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει το λάδι τους.

6
Τέλος

Όταν το κρέας είναι έτοιμο τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ντομάτα και το μαϊντανό.

7
Τέλος

Αφήνουμε το φαγητό για μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά να δέσει η σάλτσα του.

προηγούμενο
Σπιτικό παγωμένο τσάι με λεμόνι
επόμενο
Ντάκος
προηγούμενο
Σπιτικό παγωμένο τσάι με λεμόνι
επόμενο
Ντάκος