Υλικά
-
1,5 κιλό ώριμα πορτοκάλια
-
1 κόκκινο μήλο
-
2 κιλά ζάχαρη
-
3 ποτήρια νερό
-
χυμός από 1 λεμόνι
Πληροφορίες
Ο πιο απλός και παλιός τρόπος για να διατηρήσεις τα φρούτα, είναι η μαρμελάδα. Φρούτα ,ζάχαρη ,βράσιμο και στα βάζα. Μια συνταγή που θα αξιοποιήσει τούτα τα χειμερινά καλούδια.
(Visited 2.903 times, 1 visits today)
Βήματα
|
1
Τέλος
|
Βγάζουμε το φλοιό από τα πορτοκάλια με ένα πίλερ και στη συνέχεια τα καθαρίζουμε πολύ καλά να φύγει όλο το άσπρο που έχουν τα πορτοκάλια. |
|
2
Τέλος
|
Τα πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ λίγα λίγα. |
|
3
Τέλος
|
Προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα το φλοιό που έχουμε καθαρίσει και κόψει σε λωρίδες (ζουλιέν). |
|
4
Τέλος
|
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει. |
|
5
Τέλος
|
'Οταν κάνει φουσκάλες είναι έτοιμη η μαρμελάδα. |



