3 1
Κουλουράκια της Λαμπρής

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

250 γρ. βούτυρο
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
25 γρ. αμμωνία σε σκόνη
1/2 φλυτζάνι γάλα χλιαρό
4 μέτρια αυγά
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κρόκους αυγών και 1 κουταλιά της σούπας νερό, για το άλειμμα

Κουλουράκια της Λαμπρής

με αρωμα βανιλιας

Κουζίνα:

μύρισε πάσχα

  • 45'
  • Για 10
  • Μέτρια

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Τα φτιάχνουμε συνήθως κάθε πάσχα αλλά είναι τόσο νόστιμα που σίγουρα θα τα ξαναφτιάξετε πολλές φορές.

(Visited 2.686 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Στο μπολ ενός μίξερ προσθέτουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο (ελαφρώς λιωμένο) και ανακατεύουμε για περίπου 10-15 λεπτά, έως ότου το μείγμα να γίνει κρεμώδες και αφράτο. (Μόλις αρχίσετε να προετοιμάζετε τη συνταγή, βεβαιωθείτε ότι το βούτυρο είναι σε θερμοκρασία δωματίου).

2
Τέλος

Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να γίνει χλιαρό και αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε την αμμωνία και το μείγμα μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε στην άκρη.

3
Τέλος

Προσθέτουμε τα αυγά στο μείγμα (βούτυρο-ζαχαρη),ένα-ένα.

4
Τέλος

Ρίχνουμε στο εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα πορτοκαλιού και το γάλα (με την αμμωνία) και ανακατέυουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι, λίγο κάθε φορά, ενώ ανακατεύουμε, έως ότου τα συστατικά συνδυαστούν και η ζύμη είναι μαλακή και δεν είναι πολύ κολλώδες.

5
Τέλος

Σκεπάζουμε τη ζύμη για τα κουλουράκια με μια πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.

6
Τέλος

Τοποθετούμε τη ζύμη των κουλουριών σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας, παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι ζύμης και σχηματίζουμε μακριά κορδόνια. Διαμορφώνουμε τα κουλούρια με τα χέρια μας, δίνοντάς τους οποιοδήποτε σχήμα εμείς θέλουμε.

7
Τέλος

Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και τοποθετούμε τα κουλουράκια, αφήνοντας κάποια απόσταση μεταξύ τους, δεδομένου οτι στο ψήσιμο θα αυξηθεί κατά πολύ ο όγκος τους (για αυτήν την συνταγή, θα χρειαστούμε περίπου 4-5 μεγάλα ταψιά, ανάλογα με το μέγεθος των κουλουριών).

8
Τέλος

Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε τους κρόκους και 1 κουταλιά της σούπας νερό και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Αλείφουμε από πάνω τα κουλουράκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

9
Τέλος

Αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν εντελώς και τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγή δοχεία έως τρεις εβδομάδες.

προηγούμενο
Φιλέτο κοτόπουλο με μανιτάρια
επόμενο
Μάφινς τσουρεκιού
προηγούμενο
Φιλέτο κοτόπουλο με μανιτάρια
επόμενο
Μάφινς τσουρεκιού