Υλικά
-
4 αυγά
-
1 1/2 φλιτζάνια /(350 γρ,) καστανή ζάχαρη (ή λευκή)
-
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
-
2 φλιτζάνια /(280 γρ.) αλεύρι για κέικ
-
1/2 κ.γ. αλάτι
-
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
1 κ.γ. σόδα / μαγειρική σόδα
-
1 κ.γ. κανέλα
-
2 φλιτζάνια τριμμένο μήλο και χυμό μήλου
-
1/1/2 φλιτζάνια ελαφρά λιωμένη μπανάνα (περίπου 4 μικρές μεσαίες)
-
3/4 του φλιτζανιού καρύδια ψιλοκομμένα - συν έξτρα για διακόσμηση
-
Ζαχαροαλοιφή
-
100 γρ. ζάχαρη άχνη
-
100 γρ. βούτυρο
-
80 γρ. καραμέλα
-
230 γρ. τυρί κρέμα
Πληροφορίες
Αυτό το κέικ το λες και τούρτα. Δεν είναι απλά ένα κέικ… όταν πέσει και η βουτυρόκρεμα (frosting) δεν περιγράφω άλλο…
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. |
2
Τέλος
|
Βουτυρώστε τη φόρμα του κέικ. |
3
Τέλος
|
Σε ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να πάρει μορφή κρέμας (περίπου 4 λεπτά). |
4
Τέλος
|
Προσθέστε το λάδι σιγά σιγά σε μορφή κλωστής. |
5
Τέλος
|
Κοσκινίστε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα στο μείγμα και ανακατεύετε λίγο μέχρι να ενσωματωθούν. Αφαιρέστε το μείγμα από το μίξερ και ενσωματώστε στα τεμαχισμένα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς. |
6
Τέλος
|
Διαιρέστε το δια δύο και ψήστε το σε δυο τσέρκια ή διαδοχικά με ένα για περίπου μία ώρα. Βάλτε ένα αιχμηρό αντικείμενό κι όταν αυτό βγεί στεγνό είναι έτοιμο. |
7
Τέλος
|
* Συμβουλή *: Αν η κορυφή του κέικ έχει πάρει χρώμα και δεν είναι έτοιμο καλύψτε χαλαρά με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και ψήστε λίγο ακόμα. |
8
Τέλος
|
Αφήστε το κέικ να κρυώσει στη σχάρα πριν το αφαιρέσετε από τη φόρμα. |
9
Τέλος
|
Για να κάνετε το frosting χτυπήστε στο μίξερ τη ζάχαρη, το βούτυρο και την καραμέλα μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέστε το τυρί κρέμα και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και οι κόκκοι της ζάχαρης να διαλυθούν. |
10
Τέλος
|
Απλώστε ένα παχύ στρώμα μεταξύ των δύο κέικ και καλύψτε τα. Καλύψτε την κορυφή και τις πλευρές του κέικ με το υπόλοιπο frosting και διακοσμήστε με μερικά έξτρα τεμαχισμένα καρύδια. |