0 0
Καραμελωμένες μπανάνες

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

2 μπανάνες ώριμες
15 γρ. βούτυρο
1/8 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη
2 κ.σ. μέλι
Για το σιρόπι καραμέλας
300 γρ. ζάχαρη άχνη
80 ml. νερό
280 ml. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. γλυκόζη
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι

Καραμελωμένες μπανάνες

με σιρόπι καραμέλας

Κουζίνα:

Για ένα ευχάριστο απόγευμα

  • 15'
  • Για 2
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για το σιρόπι καραμέλας

Πληροφορίες

Share

Είναι σχετικά γρήγορο και έυκολο, εγώ θα σας  πρότεινα είτε είναι  καλοκαίρι είτε χειμώνας να προσθέσετε το παγωτό που σας αρέσει.

(Visited 1.838 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες πάχους μισού εκατοστού περίπου.

2
Τέλος

Βάζουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο, το μέλι, το αλάτι και την κανέλα.

3
Τέλος

Προσθέτουμε τα κομμάτια μπανάνας και σιγοψήνουμε σε μέτρια φωτιά.

4
Τέλος

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε περίπτωση που οι μπανάνες παίρνουν γρήγορα χρώμα.

5
Τέλος

Ανακατεύουμε τα υλικά για περίπου 8-10 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν οι μπανάνες.

6
Τέλος

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε τις μπανάνες.

7
Τέλος

Σιρόπι καραμέλας γάλακτος

Σε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, ανακατέψτε τη ζάχαρη και το νερό σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά, ή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

8
Τέλος

Ανεβάστε την θερμοκρασία στο φουλ, και βράστε το σιρόπι χωρίς ανακάτεμα, μέχρι να πάρει ένα βαθύ χρυσό χρώμα. Μην το σκουρίνετε πολύ, διότι θα καεί και θα πικρίσει.

9
Τέλος

Αφαιρέστε το από τη φωτιά και ρίξτε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας αργά. (Προσέξτε, σιγά-σιγά και προσεχτικά διότι φουσκώνει). Ρίξτε και την βανίλια.

10
Τέλος

Ανακατέψτε καλά, και τοποθετήστε το σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε το ανακατεύοντας συνεχώς για 2 λεπτά. Κατεβάστε το από τη φωτιά, και προσθέστε την γλυκόζη, ανακατέψτε πολύ καλά, και αφήστε το να κρυώσει.

11
Τέλος

Βάλτε το σε αποστειρωμένο βάζο, και φυλάξτε το σε δροσερό και ξηρό μέρος.

12
Τέλος

Tips:

Μπορείτε να το κάνετε όσο πηχτό θέλετε. Αυτό το κανονίζετε με την ποσότητα της κρέμας γάλακτος που θα βάλετε. Για αρκετά σφιχτό, σε μορφή σάλτσας, βάλτε ίση ποσότητα ζάχαρη με κρέμα γάλακτος, χωρίς νερό. Αφήστε την ζάχαρη στο τηγάνι χωρίς να ανακατεύετε, έως ότου λιώσει και να πάρει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα. Ζεστάνετε καλά την κρέμα γάλακτος, σε σημείο βρασμού, και προσεχτικά ρίξτε την μέσα στην καραμέλα. Ανακατέψτε συνεχώς, και βράστε για λίγα λεπτά έως ότου σφίξει.

προηγούμενο
Κοντοσούβλι (κεμπάπ) θεσσαλίας
επόμενο
Clementine Negroni
προηγούμενο
Κοντοσούβλι (κεμπάπ) θεσσαλίας
επόμενο
Clementine Negroni