0 0
Εορταστικό Μπασμάτι

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

3/4 φλιτζανιού ρύζι μπασμάτι, πλυμένο και στραγγισμένο
1 καρότο κομμένο σε λωρίδες
1 κύβο λαχανικών, διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό
2 κ.γ. βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κανέλα σε ξύλο
1 πρέζα κουρκουμά
4-5 ίνες σαφράν
2 κ.σ. σταφίδες
1/3 φλιτζανιού σπόρους ροδιού
2 κ.σ. αποφλοιωμένα ανάλατα αμύγδαλα
1 χούφτα φυλλαράκια κόλιανδρου
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εορταστικό Μπασμάτι

με αρωματικα

το απόλυτο συνοδευτικό

  • 20'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Για τις γιορτές σας και όχι μόνο.

Βήματα

1
Τέλος

Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι σοτάρουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουμε την κανέλα, τον κουρκουμά και το σαφράν και σοτάρουμε για 15-20 δευτερόλεπτα ακόμα.

2
Τέλος

Ρίχνουμε στο τηγάνι το ρύζι και τις λωρίδες από τα καρότα, συνεχίζουμε για 1-2 λεπτά το σοτάρισμα και στη συνέχεια προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών, αλατοπίπερο και τις σταφίδες. Βάζουμε το καπάκι στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι.

3
Τέλος

Ψιλοκόβουμε και καβουρδίζουμε σε ένα μικρό τηγάνι τα αμύγδαλα. Τα κρατάμε στην άκρη.

4
Τέλος

Σβήνουμε τη φωτιά, βγάζουμε το καπάκι από το ρύζι, πετάμε το ξύλο κανέλας, ανακατεύουμε ελαφρά με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τους σπόρους ροδιού. Ανακατεύουμε ελαφρά.

5
Τέλος

Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με φύλλα κόλιανδρου.

προηγούμενο
Πανφόρτε με σοκολάτα
επόμενο
Εκμέκ κανταΐφι
προηγούμενο
Πανφόρτε με σοκολάτα
επόμενο
Εκμέκ κανταΐφι