Υλικά
-
1 μεγάλο μπούτι αρνιού χωρίς κόκκαλα
-
500 γρ. πλήρες γιαούρτι
-
2 κ.γ. κύμινο
-
6 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
-
2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
-
1 κ.σ. τσίλι χωρίς τα σπόρια και ψιλοκομμένο
-
Αλάτι και πιπέρι
-
Μια χούφτα ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό
Πληροφορίες
Το λες και κυριακάτικο φαγητό αν και ελαφρώς πικάντικο, εγώ πάντως δεν θα διάλεγα ούτε μέρα αλλά ούτε εποχή για να το μαγειρέψω.
Βήματα
1
Τέλος
|
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και βάζετε τη μαρινάδα σε μια μεγάλη εντελώς κλειστή πλαστική σακούλα ή μπολ με το αρνί και τρίψτε με το μείγμα όλο το κρέας. Σφραγίστε και αποθηκεύστε στο ψυγείο για μια νύχτα. |
2
Τέλος
|
Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε , βεβαιωθείτε ότι το κρέας έχει επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου μια ώρα τουλάχιστον πριν. |
3
Τέλος
|
Τοποθετήστε το κρέας σε ένα δίχτυ ή απλά δέστε με ένα σπάγγο μαγειρικής και με την πλευρά του λίπους προς τα κάτω το βάζουμε στο φούρνο στους 180 σκεπασμένο ανάλογα το βάρος του. Κάθε κιλό θέλει περίπου μια ώρα. Γυρίστε το κρέας περίπου στα μισά. |
4
Τέλος
|
Ένα τέταρτο πριν το τέλος ξεσκεπάζετε και το αφήνετε να πάρει χρώμα. |