Η πιπεριές φλωρίνης είναι κατάλληλες για σαλάτα αλλά και συστατικό πολλών ελληνικών φαγητών.Η δική μας είναι απλή, πεντανόστιμη και δεν έχει καμία σχέση με τις έτοιμες στα βαζάκια .
Το ξυδάτο χταπόδι είναι ένας πανεύκολος και νόστιμος μεζές. Ουσιαστικά είναι ότι πιο εύκολο μπορεί κανείς να φτιάξει μετά το χταπόδι στα κάρβουνα. Είναι ότι πρέπει για περιόδους νηστείας, αλλά...
Είναι διαφορετικό,μοιάζει με πίτα μιας και απλώνετε στο ταψί ,αλλά το αποτέλεσμα θα σας ξεσηκώσει ,όσο και άν σας φαίνεται περίεργο.Η συνταγή ανήκει στην μεγάλη μαγείρισσα έυη βουτσινά,ή οποία δεν...
Όταν έχουμε γαρίδες να μαγειρέψουμε, οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Για τους περισσότερους από μας, η πρώτη σκέψη είναι γαριδομακαρονάδα, γαρίδες σαγανάκι, ή γιουβέτσι. Ένας πιο εύκολος, γρήγορος και εξίσου...
Εικάζεται ότι το όνομα «καρμπονάρα» προέρχεται από ένα πιάτο που δημιουργήθηκε στα Aπέννινα Όρη, στην περιοχή Abruzzo, 50 χλμ. ανατολικά από την Ρώμη, από ανθρακωρύχους (carbonari). Για την ακρίβεια, μαγείρευαν το συγκεκριμένο πιάτο πάνω...
Έρχονται από την Κύπρο όπου φαίνεται να καθιερώθηκαν κατά το διάστημα τη Φραγκοκρατίας. Οι σεφταλιές αποτελούν νοστιμιά για μερακλήδες: κιμάς, κρεμμύδι, μυρωδικά και κανέλα τυλίγονται σε αρνίσια μπόλια και ψήνονται,...