Υλικά
-
Για το σουβλάκι
-
1 κιλό χοιρινό ή κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια για σουβλάκι
-
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές ροδέλες
-
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
-
2 κ.σ. ρίγανη
-
1 κ.γ. θυμάρι
-
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
-
⅓ φλιτζανιού μουστάρδα
-
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
-
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
-
Αλάτι και πιπέρι
-
ξυλάκια για σουβλάκια
-
πίτες
-
Για τον γιαουρτομεζέ
-
1 κιλό γιαούρτι
-
1 μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους
-
2 πιπεριές πράσινες κομμένες καρέ
-
1 πιπεριά φλωρίνης
-
2 ντομάτες σε κύβους και χωρίς σπόρια
-
2 κ.σ. λευκό ξίδι
-
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
-
Αλάτι και πιπέρι
-
-
Πληροφορίες
Η πιο απλή αλλά νόστιμη μαρινάδα για να φάτε τα ωραιότερα δικά σας σουβλάκια, με ένα εντυπωσιακά γευστικό τζατζίκι λαχανικών.
Βήματα
1
Τέλος
|
Για τη Μαρινάδα του ΣουβλακιούΣε ένα γυάλινο μπολ τοποθετήστε όλα τα υλικά και το κρέας. |
2
Τέλος
|
Σκεπάστε με μία μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες ή όλη νύχτα. |
3
Τέλος
|
Όταν είστε έτοιμοι περάστε τα κομμάτια του χοιρινού κρέατος στα σουβλάκια. |
4
Τέλος
|
Για το ΓιαουρτοντιπΠροθερμάνετε το φούρνο στους 175° C. |
5
Τέλος
|
Πασαλείψτε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές με ελαιόλαδο. |
6
Τέλος
|
Σε ενα κατσαρόλακι ρίξτε την ντομάτα με λίγο ελαιόλαδο και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να εξατμιστούν εντελώς τα υγρά. Αφήστε τα να κρυώσουν όλα, σάλτσα και λαχανικά. |
7
Τέλος
|
Σε ένα μπολ ρίξτε το γιαούρτι, το αλάτι και το πιπέρι, την ντομάτα, τη μελιτζάνα και τις πιπεριές, το σκόρδο και το ξίδι. Ανακατέψτε πολύ καλά, αλλά απαλά και αφήστε το στο ψυγείο για μερικές ώρες. |