Υλικά
-
4 μελιτζάνες
-
ημίχοντρο αλάτι
-
ηλιέλαιο
-
ελαιόλαδο
-
400 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
-
60 γρ. Παρμεζάνα
-
Για τη σάλτσα ντομάτας
-
ελαιόλαδο
-
1 κρεμμύδι
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
1 κιλό ντομάτες κονκασέ
-
2 κ.σ. πολτό ντομάτας
-
1 κ.γ. ζάχαρη
-
1/2 φλιτζανιού φύλλα φρέσκου βασιλικού
-
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Πληροφορίες
Βήματα
1
Τέλος
|
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και αλατίζουμε με ημίχοντρο αλάτι. Τις αφήνουμε να στραγγίξουν για περίπου 30 λεπτά, τις ξεπλένουμε από το αλάτι και τις στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας. |
2
Τέλος
|
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου. Πλένουμε, στεγνώνουμε και ψιλοκόβουμε τα φύλλα βασιλικού. |
3
Τέλος
|
Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε φέτες, τρίβουμε τη παρμεζάνα και κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστούμε. |
4
Τέλος
|
Τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες σε ηλιέλαιο και τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. |
5
Τέλος
|
Φτιάχνουμε τη σάλτσαΑφήνουμε την κατσαρόλα μας να ζεσταθεί και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο. Σε αυτό τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο και μετά από ένα λεπτό την ντομάτα, τον πολτό και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να πάρουν βράση για 2 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και μόλις κρυώσει λίγο προσθέτουμε και τον βασιλικό. |
6
Τέλος
|
Στρώνουμε τις μελιτζάνες σε ταψί, από πάνω στρώνουμε τη μοτσαρέλα, σκεπάζουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. |