Υλικά
-
125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-
1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
-
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
-
1 κ.γ. κανέλα
-
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
-
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
1/2 φλιτζάνι / (125ml.) γάλα
-
1 3/4 φλιτζάνι / (220γρ.) αλεύρι
-
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
1 1/2 φλιτζάνια μήλα (καθαρισμένα και χωρις πυρήνα) κομμένα σε μικρούς κύβους
-
1/2 φλιτζάνι τριμμένο μήλο με το χυμό του
Πληροφορίες
Όποτε και να σκεφτώ τα μάφινς, η πρώτη εικόνα που μου έρχεται στο μυαλό είναι ένα πρωινό σε κάποια περιοχή της Γαλλίας και ένας παραδοσιακός γαλλικός φούρνος γεμάτος με αμέτρητα γευστικά ψωμιά, κρουασάν και μάφινς, απ΄όπου δε γίνεται να μη φύγετε με γεμάτο στομάχι και ευχάριστη αίσθηση.
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 ° C . |
2
Τέλος
|
Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπήστε το βούτυρο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά εξασφαλίζοντας ότι αναμειγνύονται καλά πριν προσθέσετε το επόμενο. Χτυπήστε περαιτέρω μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε την κανέλα. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, κοσκινίστε το μπέικιν πάουντερ. |
3
Τέλος
|
Προσθέστε το μισό γάλα στο μείγμα και το μισό αλεύρι και ανακατέψτε για λίγο μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα και το αλεύρι και ανακατέψτε. Με το χέρι ανακατεύετε τα φρούτα μέσα στο μείγμα. Χρησιμοποιώντας μια σέσουλα παγωτού για να σας εξασφαλίσει ομοιομορφία στις ποσότητες, βάζετε μια κουταλιά για κάθε muffin. Ψήστε για 25-30 λεπτά και μέχρι να φουσκώσουν καλά και να ροδίσουν. |