• Κατηγορία

  • Κύριο Υλικό

  • Ειδική Κατηγορία

  • Διεθνή

Φρούτα

Ασουρέ (βαρβάρα)

Χρόνος ψησίματος: 55'
Κουζίνα:
Ο ασουρές  ή βαρβάρα  είναι ένα γλυκό, γνωστό στους Τούρκους και ως το γλυκό του Νώε,[1] το οποίο παραδοσιακά υπάρχει στην Ελλάδα και στην Τουρκία, αλλά είναι διαδεδομένο και στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Το...

Γκουακαμόλε

Χρόνος ψησίματος: 10'
Κουζίνα:
Το γουακαμόλε παρασκευάζονταν από τους αζτέκους ήδη από τον 16ο αιώνα. Η λέξη γουακαμόλε προέρχεται από την ναουάτλ λέξη αουακαμόλλι (āhuacamolli) που σημαίνει σάλτσα από αβοκάντο. Οι πρώτες συνταγές για γουακαμόλε δημοσιεύτηκαν την δεκαετία του 1940, μέχρι την δεκαετία του...