Υλικά
-
1½ κιλό μέτρια - κολοκύθια
-
1 κιλό πατάτες μέτριες
-
Αλάτι και πιπέρι
-
1 ματσάκι δυόσμος
-
1 κιλό μυζήθρα
-
1 ποτήρι ελαιόλαδο
-
1 ντομάτα μεγάλη και ώριμη, περασμένη από τον τρίφτη
-
4 κουταλιές αλεύρι
Πληροφορίες
‘Ενα διαφορετικό μπουρέκι το οποίο φτιάχνετε κατ’ εξοχήν στα χανιά, καιρός να το δοκιμάσετε όλοι.
Βήματα
1
Τέλος
|
Κόβουμε τα κολοκύθια σε φέτες μετρίου πάχους και τις πατάτες λίγο λεπτότερες και τις αλατοπιπερώνουμε. |
2
Τέλος
|
Προσθέτουμε τον δυόσμο, τη μυζήθρα, το ελαιόλαδο, το αλεύρι και την τριμμένη φρέσκια ντομάτα. Ανακατεύουμε καλά να πάνε τα υλικά μας παντού. |
3
Τέλος
|
Απλώνουμε ομοιόμορφα τα υλικά μας σε ένα ταψάκι. |
4
Τέλος
|
Ψήνουμε στους 150 με 160 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για μιάμιση ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει. Το σερβίρουμε μισή ώρα αφού το βγάλουμε από τον φούρνο. Την επόμενη ημέρα είναι απλά μαγικό. |
5
Τέλος
|
ΣημείωσηΜπορείτε μαζί με την μυζήθρα να προσθέσετε και ελάχιστη φέτα και εάν σας βρίσκετε στάκα 1 με 2 κουταλιές της σούπας. |