Υλικά
-
4 μέτρια - κολοκύθια
-
1 αυγό χτυπημένο
-
1/2 κόκκινο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο ή ένα ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
-
60 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
1 χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού - ψιλοκομμένα
-
Αλάτι και πιπέρι
-
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Πληροφορίες
Μοιάζει με κολοκυθοκεφτέ αλλά και με τηγανίτα, απλά αυτή η συνταγή είναι εμφανώς πιο light για αυτό πρόσθεσα και τυρί cottage και έπαιξα λίγο με την ονομασία του.
(Visited 968 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα στραγγίζουμε καλά μέχρι να φύγουν τα υγρά τους. |
2
Τέλος
|
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. |
3
Τέλος
|
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε περίπου μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα και τηγανίζω και από τις δυο πλευρές. |
4
Τέλος
|
Μόλις τηγανιστούν αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρετε με τυρί κότατζ (cottage) μαύρο πιπέρι και διάσπαρτα φύλλα βασιλικού. |