0 0
Παϊδάκια κοτόπουλο

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 κιλό κοτόπουλο παϊδακια
για την μαριναδα
1 πιπεριά πράσινη
1 λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι
1 κ.γ. ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
κάρυ
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 ντόματα
για την σαλτσα
λίγη μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
ελαιόλαδο
αλάτι

Παϊδάκια κοτόπουλο

αρωματικα και ζουμερα

Κουζίνα:

Όσοι είστε φίλοι του αρνιού αλλάξτε κατηγορία

  • 30'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

  • για την μαριναδα

  • για την σαλτσα

Πληροφορίες

Share

Νόστιμα απλά και με λίγες θερμίδες. Πρέπει όμως να τα μαρινάρετε και τότε τα πάντα αλλάζουν.

Βήματα

1
Τέλος

Από το βράδυ κάνουμε το εξής: πλένουμε το κοτόπουλο που είναι ήδη από τον χασάπη κομμένο παϊδάκια και το αφήνουμε να στεγνώσει.

2
Τέλος

Εντωμεταξύ ψιλοκόβουμε τα υλικά για την μαρινάδα, το σκόρδο το κρεμμύδι, την πιπεριά.

3
Τέλος

Τοποθετούμε τα μισά παϊδάκια σε ένα μπόλ βάζοντας λεμόνι. (Προσοχή όχι πολύ λεμόνι γιατί θα πικρίσει. Λίγες σταγόνες.)

4
Τέλος

Συνεχίζουμε με ρίγανη και τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Σε αυτό το σημείο βάζουμε και την ντομάτα κομμένη σε ροδέλες προαιρετικά, αλάτι, πιπέρι και κάρυ.

5
Τέλος

Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, βάζουμε τα υπόλοιπα παϊδάκια και επαναλαμβάνουμε την προηγούμενη διαδικασία. Κλείνουμε το μπόλ και το βάζουμε στο ψυγείο.

6
Τέλος

Την επόμενη μέρα όταν είναι έτοιμη η φωτιά ψήνουμε τα παϊδάκια όπως τα βγάζουμε από το μπόλ με τα λαχανικά. Εντωμεταξύ χτυπάμε στο μούλτι τα υλικά όλα μαζί για την σάλτσα και περιχύνουμε τα παϊδάκια μόλις βγουν από την φωτιά.

7
Τέλος

Ψήστε φέτες ψωμί και αρωματίστε με λάδι σκόρδο και ρίγανη .

προηγούμενο
Πράσινη σαλάτα με σάλτσα μελιού
επόμενο
Ψητές μελιντζάνες πανέ
προηγούμενο
Πράσινη σαλάτα με σάλτσα μελιού
επόμενο
Ψητές μελιντζάνες πανέ