0 0
Κολοκυθάκια γεμιστά, αυγολέμονο

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

2 κιλά κολοκυθάκια
Για τη γέμιση
750 γρ. κιμά μοσχάρι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
400 γρ. Ρύζι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
Για το αυγολέμονο
3 κρόκους αυγών
2 λεμόνια (τον χυμό τους)

Κολοκυθάκια γεμιστά, αυγολέμονο

με κιμα μοσχαρισιο

Κουζίνα:

μύρισε καλοκαίρι

  • 45'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για τη γέμιση

  • Για το αυγολέμονο

Πληροφορίες

Share

Καλοκαιρινό φαγάκι οικογενειακό και αγαπημένο.

Βήματα

1
Τέλος

Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ρύζι, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.

2
Τέλος

Ζυμώνουμε το μίγμα με λαδωμένα χέρια και το ραντίζουμε με χλυαρό νερό να γίνει εύπλαστο.

3
Τέλος

Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, αδειάζουμε την ψίχα τους και τα γεμίζουμε με το μίγμα.

4
Τέλος

Τα τοποθετούμε σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα, προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να τα σκαπάσει και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1-1 1/2 ώρα.

5
Τέλος

Όταν το φαγητό είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

6
Τέλος

Για το αυγολέμονο

Χτυπάμε τους κρόκους σε ένα μπολ και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και λίγο-λίγο το ζεστό ζωμό από τα κολοκυθάκια.

7
Τέλος

Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και την ανακινούμε για να πάει παντού η σάλτσα.

8
Τέλος

Ανεβάζουμε ξανά το φαγητό στη φωτιά και αφήνουμε μόλις να πάρει μια βράση, οπότε το κατεβάζουμε και σερβίρουμε.

9
Τέλος

σημειωση

Εάν δεν χρησιμοποιήσουμε αυγολέμονο μπορούμε να προσθέσουμε στο φαγητό το χυμό από 1 κιλό ντομάτες.

προηγούμενο
Κατσικάκι με Σιουφιχτά
επόμενο
Γεμιστά
προηγούμενο
Κατσικάκι με Σιουφιχτά
επόμενο
Γεμιστά