0 0
Φτιάξτε μόνοι σας γάλα βρώμης

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
4 φλιτζάνια παγωμένο νερό
1-2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι

Φτιάξτε μόνοι σας γάλα βρώμης

με νιφαδες

Κουζίνα:

υγεία στο ποτήρι σας

  • 07'
  • Για 2
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Η βρώμη ανήκει στα δημητριακά και είναι γνωστή επιστημονικά ως Avena sativa. Η βρώμη καλλιεργείται κυρίως στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Είναι μια πολύ καλή πηγή ινών, ειδικά β-γλυκάνης και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

Η βρώμη είναι η μοναδική πηγή μιας ιδιαίτερης ομάδας αντιοξειδωτικών που ονομάζονται αβενανθραμίδες, που πιστεύεται ότι έχουν σημαντικά προστατευτικά αποτελέσματα έναντι των καρδιακών παθήσεων.

(Visited 52 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Προσθέστε τη βρώμη, το αλάτι, το νερό και τα γλυκαντικά στοιχεία στον κάδο ενός μεγάλου μπλέντερ. Χτυπήστε για 20-30 δευτερόλεπτα.

2
Τέλος

Περάστε το μείγμα του γάλακτος από ένα τουλπάνι (ή τούλι) και ρίξτε το σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μια κανάτα. Εάν θέλετε, μπορείτε να περάσετε δυο φορές το μείγμα για να βεβαιωθείτε ότι έχει αφαιρεθεί όλο το ίζημα.

3
Τέλος

Μεταφέρετε το γάλα βρώμης σε σφραγισμένο δοχείο και αποθηκεύστε το στο ψυγείο. Διατηρείται το πολύ μέχρι 3 ημέρες. Μπορείτε να το ζεστάνετε και να το καταναλώσετε ζεστό ή παγωμένο.

4
Τέλος

Τα υπολείμματα από το γάλα βρώμης δεν τα πετάτε. Μπορείτε να τα προσθέσετε στο πρωινό σας μπολ με το γάλα ή να τα ενσωματώσετε μέσα σε διάφορες ζύμες (πχ για ψωμί ή μπισκότα), καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα.

προηγούμενο
Ψητό κουνουπίδι με σάλτσα ταχίνι
προηγούμενο
Ψητό κουνουπίδι με σάλτσα ταχίνι